Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın kapıları, yangın güvenliği dâhilin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları için bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı tasarrufı ile ilgili sık sorulan sorular ve cevapları:

Binanın deruninden bayağıya muhik nazil betonarme merdivenler dışında, çatı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok sık kontralaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı kapılara maruz isimdir.

Ağır sınıftaki aksiyonyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak muhtevain çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar yararlanma saatleri haricinde böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Yangın bapsı Osmaniye ısmarlamainizden önce bu durumları incelediğinizden güvenli olmanızı salık ederiz. 

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari strüktürsı başta tutulmak üzere kullanma amacına Yangın Merdiveni Kapısı ve kullanan isim adetsına nazaran tasarlanan kapıdır. Aynı anda biraşkın insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu alışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın kapıları yangın simultane, binalarda taksimmler arası yangın geçişini muayyen bir dönem aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine imkân sağlayan baplardır.

Dairesel yangın merdiveni, ekseriyetle silindirik veya dairesel bir korunum içinde bulunan spiral veya dairesel bir merdiven dizaynına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriya sınırlı dış alana malik yahut estetik üzüntüların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının aracısız yapı dışına açılması gerekir.

Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına ilişkilı olarak birkaç farklı koruma seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin münasip destur olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

Maşer arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i okumak midein tıklayın.

Sizin sinein yangın merdiveni projelerini isabetli tasarlayarak projeye usturuplu yangın merdiveni uygulamasına birlikte karar verebilmekte yahut size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *